Werk veilig in de cloud

Hoewel de cloud een handige manier van werken is, roept het bij veel mensen nog het gevoel op dat het onveilig is, en dat je data gemakkelijk gestolen kan worden. Maar wanneer je op een veilige manier in de cloud werkt kun je de risico’s flink verkleinen. Je kunt met cloud computing overal werken; of dit nu thuis, onderweg of op kantoor is. Overal zie je jouw eigen bureaublad en werk je met je eigen bedrijfsgegevens en bestanden. Daarnaast heeft werken in de cloud als voordeel dat je kunt gaan besparen op je kosten. Denk aan de kosten voor ICT, licenties en harde schijven of netwerkservers. De server in de cloud kan niet vol raken, daarom heb je onbeperkt opslagruimte. Bovendien zijn je gegevens veiliggesteld bij brand of diefstal van je device.

Welke veilige cloudoplossingen kunnen we jou bieden?

Naast de standaard Office 365 cloudoplossing leveren we ook onze eigen ontwikkelde software Wincloud. Met Wincloud is het mogelijk om met het vertrouwde Windows-uiterlijk je eigen programma’s te installeren en in de cloud te gebruiken.

GKS Office365 abonnement

De voordelen van Wincloud

  • Wincloud is in ons eigen beheer, waardoor wij volledige controle hebben over de beveiliging.
  • Alle data staat in Nederland. Hierdoor is het zelfs mogelijk om fysiek naar de cloud toe te rijden en bijvoorbeeld een back-up te maken.
  • Doordat de data in eigen land wordt bewaard weet je zeker dat er geen andere mee kijken, zoals in Amerika en andere landen wel gebeurd .
  • Wincloud draait volledig in Nederland en daarmee voldoet het aan de Nederlandse Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wet. Dit in tegenstelling tot Office365 dat elders in Europa draait.
  • Wincloud is maandelijks opzegbaar.
  • Het is makkelijk om nieuwe werkplekken toe te voegen.
GKS server

Een hybride oplossing – zowel de cloud als een lokale server

Voor wie controle wil over de eigen ICT omgeving of te maken heeft met een beperkte internetverbinding, is een combinatie met een lokale server een goede keuze. Zelfs bij aanzienlijk dataverkeer via eigen software kan een lokale server de voorkeur hebben boven de cloud. Met een eigen server stel je eerst de rechtenstructuur in, waarbij je bepaalt welke medewerker toegang heeft tot welke bestanden. Als je ook een NAS ( een machine waarmee je harde schijven omzet in een draadloze netwerkopslag) gebruikt, die je vanuit je netwerk bestuurt dan is het verstandig om buiten het pand een extra back-up voorziening te hebben, of het nu in de cloud is of met een extra server of NAS. Op die manier ben je verzekerd van gegevensbehoud bij brand of diefstal.

Ook je opslag goed geregeld

Het is voor ons moeilijk te geloven, maar er zijn nog steeds bedrijven die geen back-ups draaien of dat niet goed geregeld hebben. Hierdoor lopen deze bedrijven veel risico. Zeker met het oog op slimmer wordende internetcriminelen en hackers. Daarom zorgen wij voor onze klanten voor een dubbele back-up op twee verschillende locaties. Waarvan in ieder geval één offline; enkel in de cloud kan het namelijk ook mis gaan.

ICT Stageplek beschikbaar

MEER INFORMATIE?

Werken in de cloud geeft je vrijheid omdat je overal kunt werken waar je wilt. Bovendien heb je extra zekerheid door dubbele opslag van je bestanden. Wil je meer weten over onze Cloud Solutions?

Neem dan contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.

GKS ICT Solutions
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 0481 – 45 30 50
E. [email protected]