VEILIG WERKEN IN DE CLOUD

Met cloud computing kun je werken waar je wilt of je nu thuis, onderweg of op kantoor bent. Je logt via een internetverbinding in op een server die elders staat. Of je nu inlogt met je telefoon, laptop, pc of tablet je ziet je eigen bureaublad en werkt met je eigen bedrijfsgegevens en bestanden zijn eenvoudig te delen. E-mailgegevens en je agenda worden automatisch gesynchroniseerd met alle devices. Een goede beveiligde internetverbinding is natuurlijk essentieel maar vervolgens scheelt het in kosten. Je bespaart op ICT, licenties en je hebt geen harde schijven of netwerkservers meer nodig. De server in de cloud kan niet vol raken, daarom heb je onbeperkt opslagruimte. Bovendien zijn je gegevens veilig gesteld bij brand of diefstal van je device.

CLOUD OPLOSSINGEN

GKS levert de standaard Office365 cloudoplossing en onze eigen ontwikkelde software Wincloud. Met Wincloud is het mogelijk om met het vertrouwde Windows-uiterlijk je eigen programmatuur te installeren en in de cloud te gebruiken. Wij werken hiervoor samen met softwareleveranciers ter ondersteuning. Wincloud draait volledig in Nederland en daarmee zijn de Nederlandse regels op de wet op de privacy van toepassing. Dit in tegenstelling tot Office365 dat elders in Europa draait. Via ons maandelijks opzegbaar abonnement op beide cloudoplossingen is het eenvoudig om werkplekken toe te voegen of te verminderen.

GKS Office365 abonnement
GKS server

OPSLAG GOED GEREGELD

Onbegrijpelijk, maar er zijn nog steeds bedrijven die geen back-up draaien of dat niet goed geregeld hebben. Zeker met het oog op het slimmer worden van internetcriminelen en hackers. Het is steeds lastiger om virussen te herkennen, bovendien leggen ze zo een bedrijf plat. Zorg voor een dubbele back-up: op twee verschillende locaties. In ieder geval offline; enkel in de cloud kan het namelijk ook mis gaan.

LOKALE SERVER

Als je controle wilt houden op je eigen omgeving of geen of een slechte internetverbinding hebt, ben je aangewezen op een lokale server. Ook als er veel dataverkeer ontstaat via eigen software kan een lokale server de voorkeur boven cloud genieten. Bij een eigen server leg je allereerst de rechtenstructuur vast; welke medewerker mag welke bestanden raadplegen. Ook als je een NAS hebt voor het opslaan van je bestanden dan is het raadzaam om eveneens buiten het pand een extra back-upvoorziening te hebben. Dat kan in de cloud maar ook een extra server of NAS zijn. Bij brand en diefstal ben je ervan verzekerd dat je gegevens niet verloren zijn.

ICT Stageplek beschikbaar

MEER INFORMATIE?

Werken in de cloud geeft je vrijheid omdat je overal kunt werken waar je wilt. Bovendien heb je extra zekerheid door dubbele opslag van je bestanden. Wil je meer weten over onze Cloud Solutions?

Neem dan contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.

GKS ICT Solutions
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 0481 – 45 30 50
E. [email protected]