DATA SECURITY

Criminelen en hackers worden alsmaar slimmer. Een virus is steeds lastiger om te herkennen terwijl ze flink schade kan aanrichten. Hackers zijn 24 uur per dag online om te proberen om je computernetwerk binnen te dringen om jouw gegevens of zelfs je identiteit of die van je klanten te stelen. Dat kan veel ellende opleveren. Een goed slot op de deur voorkomt ongewenste indringers, alertheid zorgt voor tijdelijke signalering van insluipers. Met de maatregelen van GKS Security Solutions ben je voorbereid. Mocht de crimineel je op internet toch te slim af zijn, dan helpen we je direct.

HELP EEN VIRUS!

Als je een virus hebt gesignaleerd, zet je computer direct uit en bel dan meteen naar ons. Hoe sneller je dat doet, hoe sneller we het proces kunnen stoppen. De naam virus zegt het al, dat breidt zich steeds verder uit. Vervolgens gaan we kijken hoe we iets kunnen repareren. We kunnen de laatste back-up terug te zetten, je bent dan hopelijk maar een klein gedeelte van al je werkzaamheden kwijt. Een back-up terugzetten is in de regel goedkoper en beter, maar dan is het hebben van een goede back-up wel een vereiste. Dat betekent dat ook deze afgegrendeld moet zijn bij verspreiding van een virus. In de regel kost het een vermogen om alles te decripten. De laatste manier om je computer virusvrij te krijgen, is het betalen van het gewenste ‘losgeld’. Dit gebeurt in Bitcoins waardoor de oplichters lastig te achterhalen zijn. De hoogte van het bedrag varieert, maar je bent wel verlost.

Identiteitsfraude met digitale ID
Verwerkersovereenkomst

ANTIVIRUS EN MEER

Wij installeren een goed spam-filter, betrouwbare firewall en de meest recente antivirussoftware die we continu updaten. Vervolgens sla je alle gevoelige bedrijfsinformatie en klantgegevens op in een beschermde spam- en virusvrije omgeving, waarbij we zorgen voor het automatisch maken van back-ups. Ook  medewerkers hebben verantwoordelijkheid: gebruik je gezond verstand bij het openen of downloaden van linkjes en bestanden. Onze ICT-experts volgen continu opleidingen en verdiepen zich elke dag opnieuw in nieuwe virussen. In onze nieuwsbrief en op social media informeren we je frequent zodat je niet onaangenaam verrast wordt door deze ziektekiemen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

MEER INFORMATIE?

Oeps, een virus. Het kan je zo maar overkomen. De mens is nog altijd de zwakste schakel als het gaat om computerveiligheid. Onze Security Solutions zorgen voor veilig gebruik én helpen als je computer toch besmet is.

Wil je virussen buiten de deur houden? Neem dan contact op.

GKS ICT Solutions
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 0481 – 45 30 50
E. [email protected]