Wat betekent ISO 27001
27 maart 2023
Met Hemelvaart zijn wij gesloten
15 mei 2023

ISO 27001 zorgt voor extra informatiebeveiliging.

Vanwege de ISO9001 certificering gingen wij in 2020 al gebruik maken van 2 factor authentication. Toegang krijgen tot je computer werd opeens een stuk lastiger. Om te kunnen werken op je computer moet je nu 2 verschillende wachtwoorden invullen en beide apart bevestigen via je mobiel. Je zal wel denken. Dat is een hoop gedoe. Nou, dat valt wel mee hoor. Na het invoeren van ieder wachtwoord bevestig je op je mobiel dat de toegang akkoord is en kun je aan het werk. Wacht je echter te lang met het klikken op de bevestiging dan moet je wel opnieuw een bevestigingsmelding aanvragen op je computer. Lastig? Niet echt, gewoon niet treuzelen. Dan kun je zo aan het werk.
Het wachtwoord moet nu niet alleen om de zoveel tijd veranderd worden. Je moet hem ook elke keer gebruiken als je even van je werkplek bent weggelopen om weer verder te kunnen gaan. Lopen we weg van de werkplek zonder de computer te locken dan voldoen we als organisatie niet aan de ISO 27001 eisen. Iedereen is zich hier van bewust. En even snel naar de printer lopen kan nog steeds hoor, maar dan wel eerst even ‘vlaggetje’ en de ‘L’ tegelijkertijd indrukken.

Wilt u weten hoe onze zusteronderneming, Adhetec, de ISO 27001 toepast? Lees dan hier verder. En de ervaring van WiFi4ALL leest u hier.