GKS Security Penetrator Test
GKS Security Penetrator Test geeft indringbaarheid van het netwerk aan.
4 juni 2018
Een afbeelding van een sfeerbeeld op gks.nl waarop een man een bewakingscamera op een pand installeert.
Heb je camerabewaking nodig op een pand, terrein of erf?
25 juli 2018
Een afbeelding van een sfeerbeeld op gks.nl waarop een man en een vrouw naar een laptop kijken die aangesloten is op een Windows Server 2016

Er zijn verschillende programma’s die gebruikt kunnen worden op een server een daarvan is Windows server 2016. Wij raden aan om de nieuwste versie te gebruiken zodat je de nieuwste beveiligingen hebt. En zo het netwerk tegen de nieuwste Cybercrime kunt beschermen.

Windows Server 2016 is de opvolger van Windows server 2012. In deze nieuwe versie zijn er een aantal dingen verbeterd of toegevoegd. Een van deze verbeteringen zijn de beveiligingen, die zijn ingebouwd. En dat is zeker nu met de regels van de nieuwe AVG wet zeker handig, omdat het dan nog lastiger is voor onbevoegden om digitaal in te breken.

Er zijn binnen ook verschillende licenties te verkrijgen. Er is daardoor voor ieder bedrijf een passende oplossing en betaal je niet voor opties die je niet gebruikt. Zo heeft Windows Server 2016 een versie voor maximaal 25 gebruikers, aan de licenties zitten geen minimum aantal gebruikers. Er is echter ook een Windows Server 2016 Datacenter. Waar uiteraard veel meer opties bij horen.  Er zijn ook upgrades beschikbaar waardoor je oude servers makkelijk kunt upgraden naar Windows Server 2016.

Bovendien kun je de 2016 versie net als voorgaande versies op 2 manieren installeren. De eerste manier is de desktop ervaring en dan ziet het er net zo uit als een computer met Windows 10. Op deze manier is het vaak makkelijk dingen te installeren en gebruikers te maken.

De tweede manier is het installeren van een Windows Server 2016 Core. Dit houdt in dat je geen grafische omgeving hebt, maar gewoon een commandolijn waarbij je de commando’s direct moet invoeren in het systeem. Het voordeel aan Windows Server 2016 Core, is dat deze vorm minder vraagt van de hardware. En dat is wel net zo prettig.

Je kunt ook nog steeds gemakkelijk gebruikers aanmaken en koppelen aan gemaakte groepen. De bestanden van gebruikers kunnen centraal opgeslagen worden zodat ze op alle computers in het netwerk beschikbaar zijn. Er kunnen ook rechten uitgedeeld worden om ervoor te zorgen dat niet iedereen overal bij kan. En dat is met de nieuwe AVG wet echt wel aan te raden.

Wil je zeker weten dat jouw server optimaal is beveiligd zodat een onbevoegde niet bij jou data kan komen? Vraag dan de GKS Penetrator Test aan. Hiermee kunnen wij van buitenaf een scan maken en zien waar mogelijke ingangen zitten. In het testrapport ontvang je dan tevens onze aanbevelingen zodat je weet hoe je het netwerk zo optimaal mogelijk kunt beveiligen.