Een afbeelding van een sfeerbeeld op gks.nl waarop een man een bewakingscamera op een pand installeert.
Heb je camerabewaking nodig op een pand, terrein of erf?
25 juli 2018
Datalek op de werkvloer
Datalek op de werkvloer. Hoe voorkom je die?
24 oktober 2018
Roaming is belangrijk voor Wi-Fi netwerk.

Wat wij veel tegenkomen is dat veel klanten denken dat ze weten hoe ze een Access Point moeten instellen. Gebrek aan kennis zorgt er helaas voor dat ze een niet goed werkend netwerk hebben, maar een gefrustreerde klant geeft ons de uitdaging om de verbinding efficiënt en adequaat te laten werken zoals het moet.

Vooral roaming is wat er persé nodig is als je meer dan 1 Access Point (draadloze zender) hebt staan. Het zorgt ervoor dat je veel plezier aan je indoor draadloze netwerk beleefd. Echter wat is Roaming nou precies? Het is een mechanisme dat ervoor zorgt dat je altijd de beste verbinding krijgt. Namelijk meerdere Access Points, van goede kwaliteit, verbinden jouw apparaat gelijk met het Access Point dat, op dat moment, het dichtst in jouw de buurt is. Mocht je dus gaan lopen en naar een andere verdieping gaan, dan zorgen die Access Points er onderling voor dat je automatisch en altijd de beste verbinding krijgt.

Wat nog wel eens fout gaat, is dat klanten verschillende merken Access Points gebruiken en/ of een versterker(Repeater) plaatsen. Deze werken allemaal niet met roaming en ondersteunen dit ook niet. Het resultaat is dat je een slecht draadloos netwerk hebt. Immers je komt binnen en jouw apparaat meldt zich aan bij het dichtstbijzijnde Access Point. Echter als je gaat lopen en te ver van het eerste Access Point komt, dan krijg je een slechte signaalontvangst en groeit de frustratie dat je geen goed internet ontvangt.

Dergelijke mechanisme als Roaming, ook wel cliënt steering of band steering genoemd, zitten allemaal in de wat betere Access Points. Deze hoeven echt niet duurder te zijn. Deze Access Points zijn juist bedoeld om het leven van de draadloze werker behaaglijker te maken. Dit in combinatie met een goede configuratie en het correct instellen van dergelijke features levert een goede draadloze verbinding op.

Roaming wordt dus ook buiten toegepast. Denk maar aan campings, jachthavens en bedrijfsterreinen. Bedrijven die op hun terrein overal internet nodig hebben om bijvoorbeeld bewakingscamera’s op aan te sluiten, of handterminals voor het scannen van orders en of uit/inkomende producten gebruiken, is roaming van groot belang.

Wil jij ook een goedwerkend Wi-Fi netwerk? Bel ons op 0481-483005 en wij controleren of de roaming wel werkt.